RATKAISUKESKEINEN KUVATAIDETERAPIA

Jos olet elämässäsi tienristeyksessä tai haastavassa tilanteessa ja kaipaat tukea, uusia näkökulmia ja selkeyttä elämään, niin olen mielelläni avuksi. Taideterapeuttinen työskentely sopii avuksi monenlaisiin eri haasteellisiin elämäntilanteisiin, esimerkiksi ihmissuhde-, työ- tai terveyshuolissa. Kuvataideterapia auttaa edistämään henkistä ja sosiaalista terveyttä ja hyvinvointia sekä ehkäisee syrjäytymistä. Työskentely on hyvä keino myös mm. tunteiden käsittelyyn ja vahvistaa itsetuntemusta. Taideterapiatyöskentely on matka itseesi, prosessi, johon liittyy oman itsen ja elämän tutkimista erilaisista näkökulmista käsin. Luovan tekemisen ja keskustelujen myötä pääset reflektoimaan erilaisia asioita elämässäsi.

Yksi tärkeimmistä työkaluista työssäni on kuuntelu. En tulkitse, oleta tai ratkaise asiakkaan puolesta, vaan keskityn kuuntelemaan sinua ja tarinaasi läsnäollen, empaattisesti tukien ja kyselevällä, voimavaralähtöisellä työotteella edeten. Taideterapian prosessissa voit tutkia, etsiä ja löytää vahvuuksiasi ja voimavarojasi sekä omaa luovuuttasi. Näin vahvistat itseäsi ja löydät uusia voimavaraistavia tapoja katsoa asioita ja kulkea eteenpäin. Taideterapeuttisessa työskentelyssä voidaan hyödyntää monenlaisia eri materiaaleja kuten mm. maalaamista, savea, hiilipiirustusta, kollaasityöskentelyä, valokuvausta ja luonnonmateriaaleja. Työskentely ei vaadi mitään aiempaa kokemusta tai teknistä osaamista. Pääosassa on itse luova prosessi.

Sinä olet oman elämäsi paras asiantuntija, ja minä olen rinnallasi turvallisena kanssakulkijana matkallasi. Työni keskiössä on asiakas; kokonaisvaltainen läsnäolo, luottamuksellisuus ja ratkaisukeskeisyys. Yksilöasiakkaan ilmaisessa alkukartoituksessa tarkennetaan toiveet, tavoitteet ja kesto.

TYÖPAIKAT, YHDISTYKSET JA JÄRJESTÖT

Ohjaan kursseja myös työpaikoilla ja järjestöissä luovia menetelmiä hyödyntäen. Pienryhmät ovat vertaistuellisia ja voimavaraistavia. Olen mm. ohjannut monia erilaisia teemallisia kursseja, jotka lisäävät ja vahvistavat osallistujien itsetuntemusta, jaksamista ja hyvinvointia. Suunnitelen kurssin tai työpajan juuri teidän työyhteisön/järjestön tarpeisiin.

PALVELUT:

  • Ratkaisukeskeistä kuvataideterapiaa

VASTAANOTOLLA TAI ETÄNÄ

  • Tutustumiskäynti, alkukartoitus (60 min.) on ilmainen!
  • Taideterapia (90 min.) 85 e / Erityisryhmille (opiskelijat, eläkeläiset) 70 e
  • Mindfulness/rentoutus ja taideterapia (60 min.) 60 e

LISÄKSI:

Työpajat ja kurssit työpaikoilla ja järjestöissä sopimuksen mukaan.

Suunnittelen ja ohjaan tällä hetkellä eniten ryhmiä ja työpajoja. Taideterapian henkilökohtaisia yksilöohjauksia teen etänä tai lähitapaamisina. Lähitapaamisiin vuokraan tilan Tampereen keskustan tuntumasta. Myynnissä myös maalauksiani ja runotauluja. Kaikki hinnat sisältävät 24 %:n alv.

Luovia menetelmiä voi hienosti yhdistää myös mm. mindfulnessiin, liikkeeseen ja luontoyhteyteen,

Kysy lahjakortteja: voimauttava kuvatyöskentely on myös oiva lahja moniin hyviin hetkiin. Soita tai varaa aika sähköpostitse: sari@sarastavavalo.com tai 045 348 2752. Käynnit maksetaan laskulla, joka lähetetään Factura Oy- laskutuspalvelun kautta sinulle käyntisi jälkeen.

RENTOUTUSÄÄNITTEET olen halunnut tehdä kaikkien iloksi autenttisessa luontoympäristössä, taustalta kuuluu myös luonnon ääniä. Ensimmäinen äänite on nimeltään RANNALLA, n. 7 min pituinen. Voit halutessasi jatkaa itsenäisesti luonnon mielikuvien myötä rentoutusta pidempään. Toinen äänite on nimeltään KESÄRETKELLÄ SATEISESSA METSÄSSÄ, n. 10 min. pituinen.

Mikäli asiakas ei saavu vastaanotolle/liity etäohjaukseen häneltä laskutetaan normaali käyntimaksu. Jos asiakas peruu terapiakäyntinsä alle 24 tuntia ennen varattua aikaa, laskutetaan 50 % käyntimaksusta. Poikkeuksena on lääkärintodistuksella todistettava sairastuminen, jolloin käyntimaksua ei veloiteta.