Hei, olen Sari Koskinen, Sarastava valo yrityksen perustaja, kuvataideterapeutti ja valmentaja. Minua on kuvattu sanoilla: lämminsydäminen, aidosti välittävä, läsnäoleva, rauhallinen, helposti lähestyttävä, positiivinen ja lempeä.

KOULUTUS JA TYÖKOKEMUS

Koulutukseltani olen laillistettu sosionomi ja kuvataideterapeutti. Olen pitkän linjan sosiaalialan ammattilainen; olen toiminut sosiaalialalla monipuolisissa tehtävissä mm. sosiaaliohjaajana yli 25 vuotta. Työkokemusta on kertynyt mm. lasten, nuorten aikuisten ja ikääntyneiden parissa. Minulla on kokemusta myös monien erityisryhmien kanssa työskentelystä. Olen kehittänyt ammattitaitoani töiden ohessa vuosien ajan eri kursseilla. Minulla on myös NLP (Neuro-Linguistic Programming) practitioner-koulutus. Ratkaisukeskeiseksi kuvataideterapeutiksi valmistuin tammikuussa 2021. Taideterapeutin työn lisäksi työskentelen myös mm. nuorten ammatillisena tukihenkilönä.

Tällä hetkellä ohjaan erilaisia ryhmiä ja yksilöterapiaa. Yksilötyöskentelyä ohjaan pääsääntöisesti etänä, mutta tarvittaessa myös lähitapaamisin. Minulla ei ole omaa toimitilaa, mutta vuokraan tilan Tampereen keskustan alueelta, jossa lähitapaamiset järjestyvät.

VAPAA-AIKA JA KIINNOSTUKSEN KOHTEET

Vapaa-ajallani maalaan, kirjoitan runoja, valokuvaan, luen ja liikun luonnossa. Lisäksi opiskelen espanjaa. Sisäinen kirjoittaja minussa halusi aloittaa myös kirjoittamaan hyvinvointiin vaikuttavista asioista eri teemojen avulla. Kirjoituksiini voit tutustua blogit-osiossa. Rakastan myös kulttuuria aina teattereista taidenäyttelyissä käymiseen. Koska pidän palautumista tärkeänä arjen vastapainoksi, niin tietoinen läsnäolo ja rentouminen ovat myös lähellä sydäntäni. Lisäksi arvostan työssä ja elämässä yleensäkin yhteistyötä. Siksi haluan olla luomassa erilaisia tapoja yhdistää voimauttavaa kuvatyöskentelyä muuhun hyvinvointitoimintaan yhteistyössä toisten ammattilaisten kanssa.

Kouluttaudun tulevaisuudessa lisää kehittäen itseäni ja saadakseni uusia työkaluja auttaakseni asiakkaitani yhä paremmin. Minulta on mahdollista ostaa myös maalauksia sekä runotauluja. Teoksiini voi tutustua etusivun kuvagalleriassa. Yksittäisen teoksen tiedot näet viemällä hiiren kuvan päälle. Kysy tarvittaessa lisää, vaikka sähköpostitse: sari@sarastavavalo.com. Maalauksista voit tehdä myös tarjouksen. Saan inspiraatiota mm. luonnosta ja ihmisistä. Monet kuvat maalaan intuitiivisesti kuunnellen sisintäni.

TAIDENÄYTTELYT

UUTTA 2024: Lämpimästi tervetuloa katsomaan ratkaisukeskeisten kuvataideterapeuttien yhteistä upeaa virtuaalinäyttelyä. Pääset katsomaan ilmaista näyttelyä tästä linkistä: https://visit.virtualartgallery.com/make-art-and-04?sensors=0

5.-30.1.2023 järjestettiin yhdeksän taideterapeutin yhteinen näyttely POR VIDA, ELÄMÄLLE Tampereella Galleria Koppelossa.

29.8.-10.9.2021 Tampereen Hervannan kirjastossa pidimme taideterapeuttisen näyttelyn nimeltään: MUUTOSVOIMAA yhdessä kollegani Minnan kanssa.

16.8.2021-31.1.2022 ajalla oli ratkaisukeskeiset taideterapeutit ry:n virtuaalinäyttely REFLECTIONS. Linkki näyttelyyn: https://visit.virtualartgallery.com/reflections21/?lang=fi.

3.-29.6.2021 olin myös mukana taideterapeuttien yhteisessä näyttelyssä Hopeisessa lyhdyssä teemalla: MY VISION, MINUN VISIONI. Jokaiselta taiteilijalta oli näytillä yksi työ, joka kuvasi kunkin omaa visoita omasta taiteestaan.

1.-28.2.2021 oli Kauhajoen Hella-galleriassa taideterapeuttien näyttely, jonka teemana oli EHEYTYMINEN, JÄLKIMAININKEJA YHTEISESTÄ TAIPAALESTA. Me kaikki näyttelyyn osallistujat opiskelimme samalla kurssilla taideterapeuteiksi. Ryhmässämme oli voimaa ja luovaa potentiaalia: saimme paljon eväitä elämäämme antoisista opinnoista ja ryhmähenki oli mahtava.

4.12.2020-29.1.2021 pidin esimmäisen henkilökohtaisen taidenäyttelyni ekokampaamo Oranssin galleriassa Tampereella. Näyttelyn nimi oli: SIELUN SÄRÖJÄ JA SILKKIÄ. Se pohjautui taideterapiaopintojen matkaan kuvin ja sanoin. Maalauksieni lisäksi esillä oli myös runojani.

Aina lähelläsi, akryylityö canvakselle. 2021. Always near you, acrylic colours.