Hei, olen Sari Koskinen, Sarastava valo yrityksen perustaja, ohjaaja ja taideterapeutti.  Minua on kuvattu sanoilla: lämminsydäminen, aidosti välittävä, läsnäoleva, rauhallinen, helposti lähestyttävä, positiivinen ja lempeä.

Olen koulutukseltani laillistettu sosionomi. Olen pitkän linjan sosiaalialan ammattilainen; olen toiminut sosiaalialalla monipuolisissa tehtävissä mm. sosiaaliohjaajana yli 25 vuotta. Olen työskennellyt lasten, nuorten aikuisten ja ikääntyneiden kanssa, niin suomalaisten kuin maahanmuuttajataustaisten kanssa. Olen kehittänyt ammattitaitoani töiden ohessa vuosien ajan eri lyhytkursseilla. Minulla on myös NLP (Neuro-Linguistic Programming) practitioner-koulutus. Ratkaisukeskeiseksi kuvataideterapeutiksi valmistuin tammikuussa 2021. Taideterapeutin työn lisäksi teen osa-aikaisesti työtä mm. hoivatyössä.

Minulla ei ole omaa toimitilaa, mutta vuokraan tilan Tampereen keskustan alueelta, jossa tapaamiset järjestyvät. Lisäksi ohjaan erilaisia ryhmiä ja voin tulla tarvittaessa esimerkiksi vetämään työpajaa työpaikallesi. Myös etäyhteys zoomin kautta onnistuu.

Vapaa-ajallani maalaan, kirjoitan ruonoja, valokuvaan, luen ja liikun luonnossa. Sisäinen kirjoittaja minussa halusi aloittaa myös kirjoittamaan elämästä ja sen monimuotoisuudesta. Kirjoituksiini voit tutustua blogit-osiossa. Rakastan myös kulttuuria aina teattereista taidenäyttelyissä käymiseen. Koska pidän palautumista tärkeänä arjen vastapainoksi, niin tietoinen läsnäolo ja rentouminen ovat myös lähellä sydäntäni. Lisäksi arvostan työssä ja elämässä yleensäkin yhteistyötä. Siksi haluan olla luomassa erilaisia tapoja yhdistää voimauttavaa kuvatyöskentelyä muuhun hyvinvointitoimintaan yhteistyössä toisten ammattilaisten kanssa.

Kouluttaudun tulevaisuudessa lisää kehittäen itseäni ja saadakseni uusia työkaluja auttaakseni asiakkaitani yhä paremmin. Minulta on mahdollista ostaa myös maalauksia sekä runotauluja. Teoksiini voi tutustua etusivun kuvagalleriassa. Yksittäisen teoksen tiedot näet viemällä hiiren kuvan päälle. Kysy tarvittasessa lisää, vaikka sähköpostitse. Maalauksista voit tehdä myös tarjouksen. Saan inspiraatiota mm. luonnosta ja ihmisistä. Monet kuvat maalaan intuitiivisesti kuunnellen sisintäni. Sivuillani olevat valokuvat olen kuvannut itse ellei toisin mainita. Etusivun valokuvan on ottanut Marika Tanni ja kuvan minusta Varpu Rusopuu.

TAIDENÄYTTELYT

Taideterapiaopintojen aikaisista opiskelukollegoista olemme osan kanssa luoneet ryhmän: taiteilevat terapeutit. Pidämme jatkossa yhteisnäyttelyjä aika ajoin, joten seuraathan ilmoittelua. Ryhmä löytyy myös facebookista.

29.8.-10.9.20221 Tampereen Hervannan kirjastossa pidimme taideterapeuttisen näyttelyn nimeltään: MUUTOSVOIMAA yhdessä kollegani kanssa.

Ratkaisukeskeiset taideterapeutit ry:n virtuaalinäyttely Reflections oli ajalla 16.8.2021-31.1.2022. Linkki näyttelyyn: https://visit.virtualartgallery.com/reflections21/?lang=fi.

Kesän 2021 yhteisnäyttelymme oli 3.-29.6.2021 Hopeisessa lyhdyssä teemalla: my vision, minun visioni. Jokaiselta oli näytillä yksi työ, joka kuvasi omaa visoitaan tehdä taidetta.

Kauhajoen Hella-galleriassa oli 1.-28.2.2021 ratkaisukeskeisten taideterapeuttien näyttely, jonka teemana oli Eheytyminen, jälkimaininkeja yhteisestä taipaleesta. Me kaikki näyttelyyn osallistujat opiskelimme samalla kurssilla taideterapeuteiksi. Ryhmässämme oli voimaa ja luovaa potentiaalia: saimme paljon eväitä elämäämme antoisista opinnoista ja ryhmähenki oli mahtava.

Ensimmäisen henkilökohtaisen taidenäyttelyn pidin ekokampaamo Oranssian galleriassa Tampereella 4.2.2020-29.1.2021. Näyttelyn nimi oli: Sielun säröjä ja silkkiä. Se pohjautui taideterapiaopintojen matkaan kuvin ja sanoin. Maalaukseni lisäksi näytillä oli myös runojani.

Hope, toivo. Akryylityö.